18
GODINA
34
PROJEKTA
65
NAGRADA

Produkcija Košutnjak Film

Košutnjak film je producentska kuća za filmsku i TV proizvodnju, izdavačku delatnost i marketing.

Od svog osnivanja 2005. godine učestvovali smo u proizvodnji najgledanijih kinematografskih i televizijskih projekata uključujući igrane i dokumentarno-igrane filmove, igrane serije, DVD i književna izdanja.

Dokumentarno igrani film „Gde cveta limun žut“ je prvi projekat Košutnjak filma.

U višegodišnjem poslovanju ostvarili smo uspešnu saradnju sa mnogim televizijskim i izdavačkim kućama i važimo za lidera među proizvođačima igranih filmova i serija u Srbiji.

Košutnjak Film Produkcija

Trejleri

O nama

Naši saradnici važe za najuspešnije u svojim profesijama, među kojima su: Siniša Pavić, Milovan Vitezović, Zdravko Šotra, Željko Joksimović, Mihailo Vukobratović, Vojkan Borisavljevć, Ivanka Krstović, Zorica Čobanović, Marko Marinković, Dejan Anđelković, Ivan Stefanović, Srđan Koljević, Goran Volarevič, Veselko Krčmar… Zahvaljujući posvećenom radu naših saradnika zaslužili smo poverenje i ispunili očekivanja poslovnih partnera, klijenata i publike.

Posebno mesto u radu Košutnjak filma zauzima proizvodnja igranih televizijskih serija. Kao najveći proizođač ove vrste programa, naše serije su postigle veliki uspeh kod publike tako da se na listi najgledanijih programa svih vremena među prvih pet nalaze se naše četiri serije: na prvom mestu „Bela lađa“, „Ranjeni orao“, „Moj rođak sa sela“, „Greh njene majke“ kao i serije „Nepobedivo srce“ i „Cvat lipe na Balkanu“,Samac u braku, Jedne letnje noci…

Igrani filmovi „Šešir profesora Koste Vujića“, Branio sam Mladu Bosnu, Kad ljubav zakasni, Ranjeni orao, imali su veliku broj gledalaca kako u Srbiji tako i u regionu.

U narednom periodu u planu su igrani filmovi o istorijskim temama iz nase proslosti, zatim nastavak saradnje sa Sinišom Pavićem na novoj seriji „Junaci našeg doba“ i na kraju realizacija sitkoma „Slučaj porodice Bošković“, nasih mladih autora Katarine Janković i Nine Džuver.

Najnoviji projekati su igrani film JORGOVANI i igrani film i TV serija autora Lordana Zafranovića DJECA KOZARE

  1. dokumentarni

    Gde cveta limun žut

    Krajem 1915. godine, u drugoj polovini Prvog Svetskog rata, početog napada Austrougarske carevine na malu Kraljevinu Srbiju, srpski narod, vojska i država našli su se u najvećim iskušenjima u ukupnoj svojoj istoriji.

    Posle dva odbijena upada ukupne austrougarske sile slavnim bitkama – Carskom i Kolubarskom, na Srbiju su krenule združene armije carevina Austro-Ugarske, Nemačke i Bugarske.

  2. komedija

    Bela Lađa

    Televizijska serija, koju je RTS počeo da emituje 17. decembra 2006. godine, a čije emitovanje je posle 6 serijala okončano jubilarnom devedesetom epizodom 1. aprila 2012.

    Skoro 20 godina Siniša Pavić pod naslovima „Bolji život“, „Srećni ljudi“, „Porodično blago“ i „Stižu dolari“ ispisuje priču o tome kako bi Srbi želeli da žive lepše i bolje, sa novcem koji će odnekud doći i iznenada im preokrenuti život.

  3. drama, romantika

    Ranjeni orao

    „Ranjeni orao“ je igrana serija od 17 epizoda emitovana na RTS-u. Rađena je po istoimenom romanu srpske književnice Mir-Jam.

    Zdravko Šotra je načinio sveobuhvatnu adaptaciju romana čija je glavna junakinja Anđelka u potrazi za ljubavlju i svojim mestom u društvu dolazi u sukob sa konzervativnim shvatanjima patrijarhalne sredine. U surovom svetu u kome vladaju muškarci, Anđelka će svojom dobrotom i plemenitošću savladati sve prepreke i pronaći svoju sreću.

  4. dokumentarni, istorijski

    Žarkovo prica koja traje

    Žarkovo važi za deo Beograda, koji ima istoriju stariju od većine ostalih delova grada. Prostirući se na brdoravni, poslednjoj i najlepšoj terasi šumadijskog pobrđa i okrenuto jugozapadu, sa nekadašnjih osam izvora pitke vode i rekom Savom uvek je predstavljalo idealno stanište.

  5. drama, komedija

    Moj rođak sa sela

    „Moj rođak sa sela“ je igrana serija od 28 epizoda sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa čije je mesto događanja uglavnom selo, lepo i slikovito, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac – sama Srbija. Ona je i lepa i ružna, i smešna i tužna, zavisno od ugla gledanja pojedinih junaka serije na sebe i druge, svoje i tuđe probleme

    To je nastavak priče o nama na početku novog milenijuma, posle svih pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca, društvo…

  6. drama. romantika

    Jedne letnje noći

    Krinka i Lola Branković su dve sestre u ranim dvadesetim, obe veoma privlačne i zanimljive, iako potpuno različite. Krinka je povučena, voli da sanjari i nije mnogo zainteresovana za ljubavne odnose. Lola je njena sušta suprotnost – rano je ostala udovica, ali u njoj ima mnogo želje za životom, i veoma je raduju susreti sa različitim muškarcima.

    Jednog leta, njih dve zajedno sa svojom majkom odlaze na putovanje brodom, u Veneciju, pa na Rab. Letovanje i susret Krinkin sa Dubravkom, a Lolin sa Žarkom će im zauvek promeniti živote.

  7. drama, biografski

    Branio sam Mladu Bosnu

    28. jun 1914. Gavrilo Princip i drugovi, mladići koji snivaju o slobodi, izvršiće atentat na prestolonaslednika Austrougarske Monarhije koja je okupirala njihovu zemlju. Na suđenju koje sledi, u najvažnijem sudskom procesu XX veka, braniće ih mladi pravnik Rudolf Cistler. Kad upozna zanose i ideale svojih branjenika, naći će se u vrtlogu emotivne drame, spreman na najveći rizik.

    Ovo je njegova priča…

upoznajte nas

Kreativni tim Košutnjak Filma

Produkcija Košutnjak Film

Najnovije vesti

Produkcija Košutnjak Film

Najnovije vesti