Nastavak serije Beležnica profesora Miškovića

U ponedeljak, 20. februara 2023. godine, počinje emitovanje druge sezone serije Beležnica profesora Miškovića. Novih četrnaest epizoda, snimljenih u produkciji Telekoma Srbija i Košutnjak Filma, biće prikazivano svakog radnog dana od 21 čas, na Superstar kanalu.

Na konferenciji za medije povodom početka prikazivanja nove sezone, prisutnima su se obratili protagonisti serije. Zoran Janković, producent serije, izjavio je da je, nakon manje od godinu dana snimanja, novih 14 epizoda spremno za emitovanje. Takođe, napomenuo je da je nastavak serije dosta zahtevniji od prve sezone, po broju objekata na kojima se snimalo, kao i po broju glumaca, ali i vremenskim razdobljima koje će gledaoci imati priliku da vide. ​​​​​​​

Za potrebe snimanja druge sezone serije Beležnica profesora Miškovića, inače napisane po motivima knjige Ratka Dmitrovića, korišćeno je dosta CGI, napredne tehnologije kako bi se, na autentičan način, predstavili događaji i lokaliteti od 441. do 2003. godine, periodu koji je pokriven kroz scenario.

„Dosta složenije u odnosu na prvu sezonu, ali i naše ambicije su bile znatno veće. Ova serija otvara vrata novom žanru koji do sada nije zastupljen, a u kojem je jedino ograničenje naša mašta“, izjavio je Miroslav Lekić, reditelj serije.

U drugoj sezoni, junaci serije prate tragove širom Srbije, otkrivajući njene mistične delove i karakteristike i nastavljaju svoju potragu za tajnom skrivenom u beležnici. Nove epizode snimane su u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, dok je glavna lokacija bila planina Rtanj.

„Žanr fantazija nije toliko zastupljen na domaćem i regionalnom tržištu, ali jeste na međunarodnom i to govori o želji kompanije Telekom Srbija da u našim ostvarenjima uživaju gledaoci širom sveta, što je naš strateški cilj“, rekla je Aleksandra Martinović, direktorka Direkcije za multimediju kompanije Telekom Srbija.

Ključna tema nastavka serije su natprirodne pojave, a gledaoci će imati uvid i u privatne odnose junaka tokom raznih događaja koje proživljavaju. Kao i u prvom delu, i nastavak Beležnice profesora Miškovića prati pokušaje glavnih likova da reše misteriozne pojave koje u sebi nose mnogo ozbiljnije klice i odgovore na pitanja o elementarnim stvarima našeg postojanja.

„Naša civilizacija ima tajnu sudbinu i ako pođemo od pretpostavke da na ovom svetu postoji nekakva druga dimenzija, verujem da je serija Beležnica profesora Miškovića našla prolaz do nje“, izjavila je Anica Dobra, koja tumači jednu od bitnijih uloga u nastavku serije.

Njen kolega, Svetozar Cvetković, izjavio je da se ono što sada publiku očekuje razlikuje i sa estetke i sa glumačke strane u odnosu na prvu sezonu.

„Zahvalio bih kompaniji Telekom Srbija na smelosti da se upusti u ovakav projekat, i još većoj smelosti da nastavi da ga razvija. Rezultat takve smelosti nije izostao“, dodao je Cvetković.

Pored Anice Dobre i Svetozara Cvetkovića, glumačku ekipu čine: Momčilo Otašević, Aleksandar Srećković Kubura, Isidora Građanin, Tijana Čurović, Danica Radulović, Miloš Samolov, Isidora Janković i drugi.

 

Izvor Art Anima