Nastavak serije Beležnica profesora Miškovića

Na setu DRUGE SEZONE SERIJE „BELEŽNICA PROFESORA MIŠKOVIĆA“

Na oduševljenje mnogih fanova „Beležnice profesora Miškovića“, počelo je snimanje druge sezone pomenutog projekta. Scenario za novih dvanaest epizoda napisali su Ratko Dmitrović i Kosta Peševski a režija je i ovog puta poverena Miroslavu Lekiću.

Glavne uloge tumače: Momčilo Otašević, Milena Radulović, Miloš Samolov, Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Irfan Meпsur, Isidora Janković, Aleksandar Radojičić Tijana Čurović, Danica Radulović, Aleksandar Srećković Kubura, Miodrag Krivokapić, Dejan Lutkić a od novin glumaca tu su: Jovana Miletić, Vladimir Posavec, Dubravko Jovanović, Milivoje Obradović, Milan Čučulović..

Priča nove sezone se nastavlja mesec dana kasnije, u odnosu na kraj prošle. Veliki mozaik misterije koji je tek počeo da se sklapa u prošloj sezoni, polako dobija nove kamenčiće koji počinju da upotpunjuju kompletnu sliku. Naši junaci nastavljaju potragu za tajnom koja je sakrivena u beležnici. U ovoj sezoni tragovi ih vode preko Viminacijuma, u potragu za, još uvek neotkrivenom grobnicom Atile Hunskog, za koju se veruje da se nalazi ukopana ispod korita reke Tise, sve do planine Rtanj koja svojim izgledom i pojavarna vezanim za nju, predstavlja misteriju sama za sebe – otkriva deo radnje reditelj Miroslav Lekić. Pored Beograda, nove epizode će se snimati u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, a ovoga puta glavna lokacija ekipi serije je planina Rtanj. Od reditelja saznajemo i da će najveće iznenađenje u nastavku serije biti pojava nekih istorijskih ličnosti, prilagođenih konceptu priče.

Od kako postoji civilizacije, kakvu danas paznajemo, postoje i teške i potpuno neobjašnjive pojave, koje su privlačile Ijudsku pažnju. Neke od njih su vremenom i dobile svoja objasšnjenja ali postoje misterije na koje do danas nismo pronašli odgovore. Čovek je po svojoj prirodi radoznao i samim tim u stalnoj potrazi za odgovorima, kako o suštini sopstvenog bića tako i o tajnama koje mu svet, u kome živi, svakodnevno nameće. Mislim da je pojam natprirodno pogrešno formulisan jer podrazumeva stvari koje racionalno, empirijski ne možemo dokazati. Vreme nas uči da naše racionalno, empirijsko saznanje stalno proširuje svoje granice, tako da skepticizam koji ponekad pokazujemo prema onome što nazivamo natprirodnim, mnogo više pokazuje trenutnu ograničenost našeg znanja nego stvarnu istinu o pojavama koje ne možemo da objasnimo. S druge strane, potreba da objasnimo ono što ne razumemo čini i suštinu našeg postojanja – ističe reditelj i objašnjava koje scene su u novim epizodama najzahtevnije za snimanje i sa kojim problemima se do sada najčešće susreću. – U ovoj sezoni imamo dosta scena sa specijalnim efektima koji su zaista složeni i to će biti možda i najzahtevniji deo u procesu celog snimanja. Kao i uvek najveći problemi sa kojim se susrećemo je nedostatak vremena. Možda je i to jedna od interesantnijih misterija u našem poslu jer koliko god da ga imate, čini vam se nedovoljnim – zaključuje Lekić.

 

Izvor: Život Poznatih Super TV – BLIC