Na setu filma „Jorgovani“

Na setu FILMA „JORGOVANI“

Već mesec dana se snima igrani film Jorgovani po scenariju Davida Jakovljevića i u režiji Siniše Cvetića. Priča je po žanru satira, ali u njoj ima elemenata trilera, drame, melodrame, burleske i božićnog filma.

Većinu filma smo snimili u jednoj vili na Dedinju (Muse Event House). Ova lokacija nam je odgvarala s obzirom da se radnja odvija u jednoj večeri i to na žurci nakon dodele nagrada za najbolju domaću TV seriju. Pored Ivana Bosiljčića i Slobode Micalović, koji tumače glavne junake nagradene TV serije, tu su i Gordan Kičić u ulozi reditelja serije, Mima Karadžić u ulozi producenta, Nebojša Dugalić tumači ruskog producenta sa sumnjivim namerama, dok Pavle Čemerikić igra mladog scenaristu serije – priča reditelj Siniša Cvetić. U ostalim ulogama pojavljuju se i Isidora Janković, Jovan Jovanović, Jana Bjelica, Nenad Okanović, Vahid Džanković…

Zanimljivo je da uspešan glumacki tandem Sloboda Micalović i Ivan Bosiljčić posle zajedničkih projekta „Ranjeni orao“, „Nepobedivo srce“ i „Urgentni centar“, ponovo rade zajedno. – I Slobodi i Bosketu se scenario оdmah dopao i jako brzo smo krenuli da razrađujemo njihove likove. Meni je veliko zadovoljstvo što sam ponovo ujedinio legendarni srpski TV par i što će naša publika moći da ih gleda kako ponovo dele kadar i emocije, samo ovog puta na jedan sasvim drugačiji i neočekivani način. Reditelj otkriva koja dosadašnja scena mu je bila upečatljiva za realizaciju. – Scena koju ću pamtiti a za koju se nadam da će je i srpska publika pamtiti, je scena u takozvanoj komori. U njoj se dešava nešto što bi moj scenarista David i ja nazvali ritualnim oslobađanjem muškog gneva. Upravo je ova scena bila najteža za snimanje jer smo do kasno radili i jer je zahtevala fizički napor od glumaca, a i specijalne efekte. Inače, pravo iznenađenje za mene je bila Jana Bjelica koja igra ulogu mlade glumice iz pomente serije. Ona je odmah razumela humor i ton teksta i odigrala odlično svoju ulogu. Najlepše mi je kada radim sa mladim kolegama jer je kominikacija sa njima najjednostavnija i najbrže se dolazi do rešenja. Mislim da je Jana jedna od najtaletovanijih mladih glumica kod nas – ističe on.

Na pitanje zbog čega se TV serija, koju su radili glavni junaci u filmu, zove „Kad zamirišu jorgovani“ i da li će u filmu biti i poznatog istoimenog muzičkog hita, Siniša odgovara: – Dok smo razvijali ideju, David i ja smo želeli da Sloboda i Boske pevaju duet na kraju, jako brzo smo se setili pesme „Kad zamirisu jorgovani“ u izvođenju Dina Merlina i Vesne Zmijanac kao jednog od najlepših dueta. Takođe nam se dopalo i samo ime pesme koje asocira na naslove ranijih serija produkcije Košutnjak Film (koja takođe producira i ovaj film) kao što su: „Cvat lipe na Balkanu“, „Jedne letnje noci“, „Greh njene majke“ itd. Naravno, u filmu tu pesmu pevaju Sloboda i Boske, ali u pratnji trube Dejana Petrovica. Reditelj otkriva da ovaj film doživljava kao pravi božićni i da se nada da će „Jorgovani… “ krenuti u bioskope za godinu dana, tačnije krajem 2023. – Pitali su me da li će od snimljenog materijala biti izmontirana i serija. Sumnjam da ćemo uspeti da razradimo seriju od snimljenog materijala, iako bi to bilo tačno u kontekstu samog filma – zaključuje Siniša.

 

Izvor Blic – Na setu