drama / romantika

Greh njene majke

Ako je „Ranjeni orao“ najpoznatije delo Mir-Jam, onda je roman „Greh njene majke“ na neki način, najintrigantniji, i kao takav se sam preporučio za TV adaptaciju.

U njegovoj osnovi je uzbudljiva priča o devojci koja veoma mlada, ostaje na tragičan način bez oca i majke. Sama na svetu, počinje borbu za mesto u društvu i životu pokušavajući da shvati šta je to njena majka nekad učinila i zbog čega ona mora da ispašta njen „greh“.

Iskušenja kroz koja prolazi i prepreke koje mora da savlada, učiniće našu junakinju Nedu osobom sposobnom da se na pravi način suoči sa svetom u kome živi i da u njemu nađe svoje mesto i zasluži svoju sreću.

Roman „Greh njene majke“ sadrži sve vrline koje ima rukopis pisca Milice Jakovljević a to su, pre svega, neobična i maštovito vođena priča u kojoj su veoma vešto kombinovani bajkoviti i realistični elementi. Tu su, zatim, izvanredna galerija likova kao i različiti ambijenti u kojima se događa ova priča smestena u vreme pred II svetski rat u Srbiji. Sve su ovo razlozi koji su nas rukovodili da baš ovo delo Mir Jam pretočimo u TV seriju.

Serija ima 18 epizoda, a emitovanje je počelo 20. novembra 2009. godine na prvom programu RTS-a.

Direktor fotografije: Veselko Krčmar | Montažer: Petar Putniković | Kostimograf: Ivanka Krstović | Scenograf: Dejan Anđelković

GODINA:
Režija:
Scenario:
Igraju: