drama / romantika

Moj rođak sa sela

„Moj rođak sa sela“ je igrana serija od 28 epizoda sa puno humora i topline, zanimljivih likova i ljudskih odnosa čije je mesto događanja uglavnom selo, lepo i slikovito, a glavni lik joj je, kako bi rekao njen pisac – sama Srbija. Ona je i lepa i ružna, i smešna i tužna, zavisno od ugla gledanja pojedinih junaka serije na sebe i druge, svoje i tuđe probleme.To je nastavak priče o nama na početku novog milenijuma, posle svih pojedinačnih i zajedničkih lomova koji su se odrazili na porodicu, brak, pojedinca, društvo, stare i mlade, priča koja se plete punom snagom, bilo da je reč o onima koji su sa sela došli u grad ili onima koji u selu traže pribežište. To je i nastavak priče o tajnim dogadjajima u političkoj stvarnosti naše zemlje, na tankoj granici izmedju mašte pisca i realnosti koju smo živeli u tom periodu u kome se radnja serije odvija.

Vešto izbegavajući opšta mesta i idealizaciju seoskog života ova serija sa toplinom prati nastavak dve paralelne priče: jedna je priča porodice Malešević, a druga njihovog rođaka, mladog obaveštajca Vranića, koji se vratio u zavičaj da započne novu stranicu istorije vlastitog života. Ova dva toka dodiruju se tankom rođačkom niti, igrom slučaja i raznih nepredviđenih okolnosti na koje su ovi ljudi posle svega navikli, tako da nikada nijednom situacijom nisu ni zatečeni ni iznenađeni, već uporni i žilavi, sa puno snage, duha i humora, doprinose životu koji se probija i odvija jači od svih ideologija, ratova, nesreća i iskušenja.

Kompozitor: Dragoljub Ilić | Direktor fotografije: Nebojša Bašić | Scenograf: Dejan Anđelković | Kostimograf: Nevena Milovanović | Montaža: Goran Mitrović i Branislav Godić | Urednik: Slobodan Terzić | Producent: Zoran Janković

GODINA:
Režija:
Scenario:
Igraju: