Tika Stanić me naučio da plačem

Denis Murić, dečak koji je oduševio domaću i međunarodnu publiku igrajući naslovnu ulogu u filmu „Ničije dete“, kaže da je na snimanju mnogo toga naučio od starijih kolega i da su ulazili u likove kroz igru.

Jedan od najnagrađivanijih filmova u tekućoj produckiji prikazan je preksinoć na Filmskim susretima u Nišu, gde je Murić glasovima publike proglašen za glumca večeri.

Tika Stanić me naučio da plačem. Najviše na snimanju se družio sa Milošem Timotijevićem. On se svakoga dana trudio da bude što zanimljivije. U trenucima kada smo čekali na snimanje čekamo – šalili smo se. Najteže mi bila scena koju smo snimali na Avali jer je bilo hladno velikom delu ekipe, koja je bila u odeći, a tek meni koji nisam imao odeću na sebi. Tada je bilo minus 10, a mi smo se nalazili u potoku. To je bila najteža scena u tehničkom pogledu. Vuk je prema meni i prema svoj deci bio super, svi smo vežbali pre snimanja zajedno i ulazili u naše likove kroz igru ispričao je Murić na konferenciji za novinare.

Dečak glumac je rekao da su na probama pre snimanja sve malo teže scene uvežbavali sa Bojanom Mišić, asistentom režisera, pa na snimanju ništa nije nije bilo komplikovano.

Jedna od težih scena bila mu je i ona u kojoj je trebalo da bude u kadru sa vukom.

Mislio sam da nema šanse da stanem pored vuka, ali ipak je dreser rekao da neće ništa da uradi poverio se Murić „Blicu“.

Mladom glumcu je neslućeno uspešna karijera donela i obožavateljke koje mu pišu i zakazuju sastanke. Stidljivo pristaje da priča o tome.

Nećemo sad o tome. Svašta, svašta mi pišu. Dobijam ponude da se upoznamo. Zovu me negde da se vidimo. Misle da sam iz Beograda, ali ja ne živim tamo kaže simpatični mladi glumac pred kojm je uspešna karijera.

Veli da više nema predrasude čime će se baviti u životu.

Posle srednje škole rešio da probam na Fakultetu dramske umetnosti ili na Akademiji kaže on.

Murić je glumio i u filmu „Enklava“, koji mu je doneo i ulogu u filmu „Ničije dete“.

Isidora Janković: Alisa i ja smo sasvim različite osobe

Isidora Janković kaže da je bilo „čudno i neobično“ glumiti u filmu, jer su ona i Alisa, lik koji tumači, sasvim različite osobe.

Nije bilo toliko teško koliko sam mislila. Ja to prihvatim zato što treba da budem drugi lik, a ne zato što sam takva. Posmatrala sam njenu psihu kroz scenario. Ima jedne scena kada se ona smeje na groblju kroz koju sam ja shvatila koliko je ona izgubljena. I kroz tu scenu sam apsolutno shvatila kakva je ona i kako treba da je predstavljam ispričala je mlada glumica koja ima 17 godina.

Isidora kaže da je privlači gluma, ali da još nije donela definitivnu odluku o tome šta će studirati kada za to dođe vreme.

Izvor: Blic