Stižu novi Pavićevi junaci – „Junaci našeg doba“

STIŽU NOVI PAVIĆEVI JUNACI

Pala je poslednja klapa serije „Junaci našeg doba“. Likovima je život udahnuo, jedan od najvećih televizijskih stvaralaca, scenarista Siniša Pavić. Produkciju potpisuju „Telekom Srbija“ i „Košutnjak film“. Serija je na programu RTS-a u decembru.

Sedam godina smo čekali nove junake Siniše Pavića. I stigli su – Junaci našeg doba, pre svih Čičanović, Čičko, glava porodice, koga tumači Igor Đorđević, a sa njim i galerija likova koje Pavić, u dušu poznaje.

Biće tu gubitnika, nekadašnjih šarmera i lepotica, ljudi nesnađenih, ali i onih idealnih za nova vremena.

„Raditi nešto što Siniša Pavić piše, ja bih voleo da taj čovek živi 200 godina, jer niko danas ne piše kao Siniša Pavić. Ja igram taj stalež. Čovek koji je ostao bez posla pre devet meseci, sedam meseci je u štrajku, živi sa taštom, tastom, ženom, detetom, šurakom i ne znam s kim sve, puna kuća“, rekao je glumac Milan Vasić.

„Uvek nam da obe strane i nikada kod njega nijedan lik nije ekstremno pozitivan ili ekstremno negativan“, izjavio je glumac Siniša Ubović

Glumaca više od 100. Reditelji su Miša Vukobratović i Ivan Stefanović.

„Serija Junaci našeg doba govori o raznim predstavnicima srpskog savremenog društva. U osnovi priče je porodica. Otac porodice postaje predsednik opštine a taj događaj pokreće lavinu događanja svih članova porodice, supruga, oca, dece i prijatelja“, objasnio je umetnički direktor Slobodan Terzić.

„Negde oko 120 glumaca je učestvovalo u seriji, ekipa oko 70 ljudi, i imamo veliko zadovoljstvo jer smo sve završili u roku“, rekao je izvršni producent Zoran Janković.

Posle pet meseci rada, snimljeno je dvadeset epizoda. Junaci našeg doba na RTS stižu u decembru.

 

Izvor. RTS