Pavićeva čarolija se nastavlja

„NOVOSTI SAZNAJU“: Pavićeva čarolija će se nastaviti, scenarista piše još 20 epizoda serije koja je oborila rekorde gledanosti

Rejting je bio od 17 do 20, a šer od 35 do 45. Kroz 21 epizodu komedije, koju produkcijski potpisuju „Telekom Srbija“ i „Košutnjak film“, pratili smo sudbinu porodice Čičanović

SERIJA „Junaci našeg doba“, reditelja Miše Vukobratovića i Ivana Stefanovića, koju smo pratili od 17. decembra do 7. januara, na Prvom programu Radio-televizije Srbije, bila je nagledanija od svih sadržaja koji su emitovani na medijskom Javnom servisu. Rejting je bio od 17 do 20, a šer od 35 do 45. Kroz 21 epizodu komedije, koju produkcijski potpisuju „Telekom Srbija“ i „Košutnjak film“, pratili smo sudbinu porodice Čičanović, junaka našeg doba. Jer, kako kaže scenarista Siniša Pavić, naslov je dvosmislen, kao i nazivi svih njegovih prethodnih serija. Producent Zoran Janković, za „Novosti“, otkriva da Pavić već piše nove epizode.

Imamo usmeni dogovor sa „Telekomom Srbija“ o nastavku serije. Siniša će napisati još jedan ciklus od 20 epizoda, budući da ovo ostvarenje zaista ima potencijal i tek sad se razvila priča – kaže Janković.

Gledaoci su mogli svake večeri da prate seriju. Da li je serija zbog toga bila gledanija?

Mislim da je prevaziđeno emitovanje jedne epizode nedeljno. Prava mera je da idu po četiri epizode nedeljno. Sećam se da smo 2008. godine porušili sve rekorde gledanosti serijom „Ranjeni orao“, koja je emitovana od ponedeljka do četvrtka. Tada je subotom išao „Moj rođak sa sela“, a nedeljom „Selo gori, a baba se češlja“. Poslednja epizoda „Ranjenog orla“ bila je najgledanija među emisijama igranog programa RTS i rejting je bio 42. Način emitovanja je vrlo bitan, pogotovo u današnje vreme kada se pojavilo i „bindžovanje“, pa ljudi mogu da otkupe i da odgledaju celu seriju vikendom.

Šta je privuklo gledaoce da prate „Junake našeg doba“ u mnoštvu serija na brojnim TV kanalima?

To je ta čarolija koju ima Siniša Pavić. Samo to i ništa više. Od kada je, 1970. godine, počeo da piše serije, on zna i ume da dočara vreme u kome živimo i da napravi zanimljive likove. Ovo je slojevita priča, u svakom pogledu, u kojoj se pojavljuje plejada od oko 100 glumaca, a postoji pet-šest linija radnje, tako da nije samo porodica glavna, već je sve interesantno. Zato je za uspeh serije na prvom mestu zaslužan njegov scenario.

SVI OČEKUJEMO ONO GLAVNO

Glumica Mina Lazarević, koja u seriji „Junaci našeg doba“ tumači lik glavne junakinje Maje Čičanović, kaže da se nadala i radovala nastavku emitovanja.

Nestrpljiva sam da vidim kako će Pavić da napiše nove epizode, jer je ovu poslednju zaustavio u tački kiptanja. Tako velika serija i ne može sve da ispriča u 20 epizoda, jer je on otvorio mnogo dobrih priča, da sada svi očekujemo ono glavno. Jer, svi likovi i odnosi su nas, do sada, već dovoljno zaintrigirali – oduševljena je Mina Lazarević.

Izvor. Novosti, M. JUNGIĆ MILOŠEVIĆ