Nikola Rakočević: Car Konstantin jača samopouzdanje

MLADI GLUMAC JEDAN OD LAUREATA NA FILMSKIM SUSRETIMA

Dobitnik nagrade Car Konstantin za najbolju glavnu mušku ulogu na Filmskim susretima u Nišu Nikola Rakočević kazao je večeras da će mu ovo priznanje značiti dosta zbog samopouzdanja u daljoj karijeri.

To je još jedna kocka u samopouzdanju i pretpostavljam da će to da utiče i na uloge koje budem radio, to jest da će pozitivno da utiče jer što više pouzdanja imate kao glumac to vam je bolje da radite uloge, rekao je glumac koji je briljirao u ulozi advokata Rudolfa Cislera u filmu „Branio sam Mladu Bosnu“.

On je naglasio da je ta uloga imala „jako edukativan uticaj na njega”.

Ta uloga je bila i neko moje razrešavanje sa “Mladom Bosnom” pošto sam se tom temom bavio jako dugo, godinu dana, i u predstavi i u kratkom filmu i u filmu “Branio sam Mladu Bosnu”.

Mislim da je to značajan trenutak u istoriji koji treba da se proučava i da se prosto razume, da ljudi shvate šta se to tad desilo. To je važno ne samo za nas kao Srbiju – dodao je Rakočević.

On je rekao da se oseća dobro i da mu prija to što je dobio ovo priznanje na Filmskim susretima u Nišu.

Uvek se nadamo nagradama kad god idemo na takmičarski festival gde postoje nagrade ti se nadaš da si možda ti baš taj koji treba da dobije a da li ćeš dobiti to je već druga stvar, objasnio je Rakočević novinarima.

On je priznao da mu nagrada neće doprineti u biranju uloga jer je i pre nje imao neki svoj sistem od kojeg ne odustaje. Upitan šta bi voleo da glumi, Rakočević je rekao da “nema tih potreba ni želja da glumi nešto posebno”.

Imam samo potrebu i želju da radim sa ljudima koji znaju šta hoće i koji imaju dobre ideje, dodao je on.

Mladi glumac je priznao da radi na novom projektu ali da ne sme još uvek ništa od toga da pominje u javnosti.

Osim u filmu Branio sam “Mladu Bosnu” publika je na Filmskim susretima imala priliku da vidi Nikolu i u filmu „Nebo iznad nas“.