Milioni će gledati “Junake našeg doba”

Uželela se Srpska publika Siniše Pavića ali neće morati još dugo da čeka na njegovo novo ostvarenje. Serija “Junaci našeg doba”, čije je snimanje počelo pre mesec dana, pred gledaocima RTS će se naći već u decembru, otkriva nam producent “Košutnjak filma” Zoran Janković koji nastavlja uspešnu saradnju sa, kako ga naziva, našim najvećim TV autorom.

Sarađujemo još od “Srećnih ljudi”, na moje veliko zadovoljstvo jer je Pavić, osim što je sjajan autor, Veoma drag i kvalitetan čovek – kaže Janković i dodaje da je ekipa jedva čekala početak snimanja. – Atmosfera je odlična, mnogo je ljudi u timu, Radimo svakog dana. Do sada smo snimili četiri od 20 epizoda, a poslednja klapa trebalo bi da padne u septembru. Siniša je napisao sjajan scenario o porodici u današnjem vremenu, Imamo vrhunske glumce i ubeđen sam da će i ova serija po popularnosti I gledanosti biti na nivou njegovih prethodnih, ako ih i ne nadmaši.

Sa ovom serijom, Siniša Pavić se na velika vrata posle duže pause vraća na TV. Od 2012. Godine, kada se završila “Bela lađa”, imali smo priliku da gledamo samo reprize njegovih ranijih ostvarenja.

Pisanje scenarija je process, Nije nimalo jednostavno. Pavić “Junake” piše poslednje dve – tri godine. Sada je pred nama veliki posao. Olakšavajuća okolnost je što se sve snima u Beogradu, ne na terenu. Sve teče po planu, a Siniša svrati ponekad, pogleda material. Ne bih poredio, ali ova serija je nešto poput “Boljeg života” ili “Porodičnog blaga”. Naš narod voli domaće serije, o čemu svedoče I reprize koje su uvek gledane – kaže Janković.

U kompleksnoj priči o srpskoj porodici gledaćemo stotinka glumaca. Među njima i neka nova imena, čime se nastavlja tradicija po kojoj mladi glumci dobijaju šansu za afirmaciju. Isidora Građanin, Rade Maričić, Isidora Janković i Pavle Veselinović su imena koja bi trebalo zapamtiti.

Oni su izabrani na kastingu I dobili su veoma lepe, značajne uloge. U svim Pavićevim serijama mladi glumci su dobijali šansu i posle postajali veoma popularni. Nebojša Glogovac je u “Porodičnom blagu” biopraktično na početku karijere, pa Vojin Ćetković, Mina Lazarević. I to je, takođe, kvalitet Sinišinih serija, što je iznedrio plejadu glumaca koji su kasnije postali afirmisani – ističe Janković.

ODLIČNA EKIPA

Serija se snima u produkciji “Telekoma”, dok je “Košutnjak film” izvršni producent. Glavne uloge tumače Igor Đorđević (Čičko), Mina Lazarević (Maja, Čičkova žena), Branko Cvejić (Arsa, Čičkov otac), Mima Karadžić (gazda kafane). Tu su i Marija Vicković, Branimir Brstina, Nenad Jezdić, Dejan Lutkić, Branislav Lečić, Aleksandar Berček. U epizodnim ulogama će se naći Eva Ras, nenad Nenadović, Maja Sabljić, Milan Vasić, Svetlana Bojković. Za režiju je zadužen oproban tim Mihailo Vukobratović i Ivan Stefanović, dok je kompozitor Vojkan Borisavljević.

 

Izvor. Novosti, M. Dedić