Branio sam Mladu Bosnu najbolja TV serija na petom FEDIS-u

I ove godine, 7. i 8. oktobra 2015. godine, uspešno je realizovan 5. FESTIVAL DOMAĆIH IGRANIH SERIJA (5. FEDIS).

Povelje za zapažene uloge u domaćim serijama dodeljivale su se i za značajne role u serijama koje su u konkurenciji za nagradu Zlatna Antena, za značajnu ulogu Vere u seriji “Ulica lipa” dodeljena je Danici Radulović, kao i njenom kolegi iz iste serije Ivanu Zariću za ulogu Baneta. Od cele glumačke ekipe serije “Zvezdara” Povelje za značajne uloge dodeljene su glumcu Siniši Ubovići za ulogu Bogdana i Dragani Turkalj Lazić za ulogu Tanje. Povelju za zapaženu ulogu u seriji “Jagodići – Oproštajni Valcer” dobio je glumac Marko Baćović za ulogu Emilijana Belopoljanskog, kao i maestralna Dara Džokić za ulogu Milene Bogdanović u istoimenoj seriji.

Za ulogu Jovanke Čubrilović u seriji “Branio sam Mladu Bosnu” Povelja je uručena mladoj glumici Vaji Dujović. Glumica Mina Lazarević primila je Povelju za zapaženu ulogu Anđe u seriji “Jedne letnje noći”, dok je istu nagradu primila i njena mlada koleginica iz iste serije Isidora Janković za ulogu Erži.

Zvanična dodela nagrade Zlatna Antena započela je uručenjem nagrade Zlatna Antena za najbolju montažu serije “Branio sam Mladu Bosnu” Petru Putnikoviću. Nagrada Zlatna Antena za najbolji kostim u TV seriji “Jedne letnje noći” dodeljena je Ivanki Krstović, za najbolju fotografiju u seriji “Jagodići” pripala je direktoru fotografije Radetu Vladiću, za najbolji scenario dobio je Srđan Koljević za scenario serije “Branio sam Mladu Bosnu”, dok su nagradu za najbolju muziku u istoimenoj seriji poneli sa sobom Biljana Krstić i Miki Stanojević.

Uručene su i prestižne nagrade Zlatne Antene za najbolju glumicu koja je pripala Gorici Popović za ulogu u seriji “Zvezdara” i najboljeg glumca koju je sa ponosom poneo sa sobom glumac Nikola Rakočević za ulogu u seriji “Branio sam Mladu Bosnu”. Nagrada Zlatna Antena za najbolju režiju pripala je reditelju Miroslavu Lekiću za seriju “Jagodići”.

Za najpopularniju TV seriju regiona prikazanoj u Srbiji glasalo se preko portala Mondo što je izazvalo veliku pažnju i glasalo je nekoliko hiljada ljudi, i na osnovu glasova nagrada Zlatna Antena pripala je seriji “Lud zbunjen normalan”, a nagradu je preuzeo predstavnik producentske kuće NIRA Nenad Dimitrijević.

Nagrada Zlatne Antene za najgledaniju domaću seriju otišla je u ruke Gordana Kičića za seriju “Jagodići”. Stručni žiri je za najbolju televizijsku seriju snimljenu 2014. godine proglasio seriju “Branio sam Mladu Bosnu”, a nagrada je uručena vlasniku producentske kuće Košutnjak film Zoranu Jankoviću.