Košutnjak film

  • Ranjeni orao
  • Jedne letnje noći
  • Jedne letnje noći
  • Šešir profesora Koste Vujića
FacebookVimeoYoutube

Projekti

Šešir profesora Koste Vujića

Ranjeni orao

Nepobedivo srce

TV SERIJA | IGRANI FILM
Film „Šešir profesora Koste Vujića“, u režiji Zdravka Šotre, snimljen prema romanu Milovana Vitezovića doživeće premijeru u „Sava centru“ posle Nove Godine.
IGRANI FILM
Posle izuzetnog uspeha TV serije „Ranjeni orao“ pred gledaocima je u produkciji Košutnjak filma i Radio Televizije Srbije i i istoimeni film, nastao po motivima romana poznate spisateljice između dva svetska rata, Mir-Jam.
TV SERIJA
Serija Nepobedivo srce zajedno sa Ranjenim orlom i Grehom njene majke čini svojevrsnu trilogiju nastalu po romanima poznate srpske spisateljice Milice Jakovljević, Mir – Jam. Po motivima njenog romana, scenario je napisao Zdravko Šotra.

Moj rođak sa sela

Žarkovo, priča koja traje

Kneževina Srbija

TV SERIJA

U izvršnoj produkciji “KOŠUTNJAK FILMA” iz Beograda, Radio Televizija Srbije otpočela je, 09. juna 2010. godine, snimanje drugog cuklusa serije ’’MOJ ROĐAK SA SELA’’ (novih 14 epizoda po 50 min) prema scenariju Radoslava Pavlovića, u režiji Marka Marinkovića.

DOKUMENTARNO IGRANI FILM

Sala bioskopa „Šumadija” na Banovom brdu bila je mala da, u utorak uveče, primi bar polovinu onih koji su, otkako se pre šest meseci pročulo da se snima film o Žarkovu, sa nestrpenjem iščekivali dan svečane premijere.

DOKUMENTARNO IGRANI FILM

Radnja filma „Srbija po svojoj hrabrosti – Kneževina Srbija“ smeštena je u prvih sedam decenija XIX veka, u kojima se stvarala i učvršćavala država, a time i istorijska sudbina.

Kraljevina Srbija

Gde cveta limun žut

Bela lađa

DOKUMENTARNO IGRANI FILM

Ovo ostvarenje obuhvata period od ubistva Kneza Mihaila do Prvog svetskog rata, a narator je, kao i u prethodna dva (”Kneževina Srbija“ i „Gde cveta limun žut“) Dragan Nikolić.

DOKUMENTARNO IGRANI FILM

Krajem 1915. godine, u drugoj polovini Prvog Svetskog rata, početog napada Austrougarske carevine na malu Kraljevinu Srbiju, srpski narod, vojska i država našli su se u najvećim iskušenjima u ukupnoj svojoj istoriji.

TV SERIJA

Počelo je snimanje trećeg ciklusa serije “Bela lađa”.Emitovanje prvog ciklusa serije „Bela lađa“ rađene prema scenariju Siniše Pavića, a u režiji Mihaila Vukobratovića, završeno je 27. maja, posle pet i po meseci prikazivanja u udarnom nedeljnom večernjem terminu RTS (20 časova).

Ono naše što nekad bejaše

Ranjeni orao

Greh njene majke

TV SERIJA

„Ono naše što nekad bejaše“ je serija od pet epizoda, za koju je scenario, po motivima pripovedaka Stevana Sremca, napisao Siniša Pavić, uspešno je emitovana u 2007 godini na RTS-u.

TV SERIJA

Završilo se snimanje serije Ranjeni orao. Sa emitovanjem se kreće 22. decembra svakog dana od ponedeljka do četvrtka na prvom programu RTS-a u premijernom terminu od 20:00.

TV SERIJA

Ako je Ranjeni orao najpoznatije delo Mir Jam, onda je roman „GREH NJENE MAJKE“ na neki način, najintrigantniji, i kao takav se sam preporučio za Tv adaptaciju.

Cvat lipe na Balkanu

Gde je Nađa?

Crveni makovi

TV SERIJA

Roman CVAT LIPE NA BALKANU Gordane Kuić je drugi deo priče o porodici Salom i obrađuje vremenski period od završetka II svetskog rata do šezdesetih godina dvadesetog veka.

IGRANI FILM

Nađa, osmanaestogodišnja devojka, nestala je bez traga ne dajući prethodno nikakvu najavu da bi to mogla uraditi. Njen otac, Svetozar kreće u potragu za njom bez pretpostavke gde bi mogao da je pronađe.

IGRANI FILM

Ovaj film je vrlo subjektivan, impresionistički portret jednog malog grada u provinciji i melanholije i beznadežnosti ljudi koji u njemu žive.

Kad ljubav zakasni

Doba Dunđerskih

Samac u braku

 IGRANI FILM
Ženidba uspešnog mladog advokata, najpoželjnijeg neženje malog grada, sa nepoznatom Beograđankom izaziva veliko interesovanje i žive komentare. Međutim, niko i ne sluti da se iza prividne slike idilične ljubavi i bračne sreće krije velika drama mladog para.
Miloš Biković i Brankica Sebastijanović u uzbudljivoj romantičnoj  priči o potrazi za pravom ljubavi i onda kada se čini da je to nemoguće.
DOKUMENTARNO IGRANI FILM
Priča o građanskoj Vojvodini temelji se na dokumentarnoj sagi o dva velika Lazara, višestrukog kumstva, Lazara Dunđerskog i Lazara Kostića. Njih dvojica su glavni likovi u seriji, a vreme je slikano na primeru rasta bogatstva i uticaja najbogatijeg Srbina onog vremena Lazara Gecinog Dunđerskog.
TV SERIJA
Roman “Samac u braku” predstavlja tipičnu Mirjamovsku prozu u kojoj ona postavlja pitanje može li brak sklopljen iz interesa da vremenom postane brak iz ljubavi, sa svim elementima žanra zbog koga su gledaoci i zavoleli junake serija Ranjeni orao, Greh njene majke i Nepobedivo srce.

Branio sam Mladu Bosnu

Jedne letnje noći

PRINC RASTKO SRPSKI 
 
28. jun 1914. Gavrilo Princip i drugovi, mladići koji snivaju o slobodi, izvršiće atentat na prestolonaslednika Austrougarske Monarhije koja je okupirala njihovu zemlju. Na suđenju koje sledi, u najvažnijem sudskom procesu XX veka, braniće ih mladi pravnik Rudolf Cistler. Kad upozna zanose i ideale svojih branjenika, naći će se u vrtlogu emotivne drame, spreman na najveći rizik. Ovo je njegova priča... Krinka i Lola Branković su dve sestre u ranim dvadesetim, obe veoma privlačne i zanimljive, iako potpuno različite. Krinka je povučena, voli da sanjari i nije mnogo zainteresovana za ljubavne odnose. Lola je njena sušta suprotnost – rano je ostala udovica, ali u njoj ima mnogo želje za životom, i veoma je raduju susreti sa različitim muškarcima. Jednog leta, njih dve zajedno sa svojom majkom odlaze na putovanje brodom, u Veneciju, pa na Rab. Letovanje i susret Krinkin sa Dubravkom, a Lolin sa Žarkom će im zauvek promeniti živote.